eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lassan mindenkit lever a lábáról az influenza

Nőtt az influenzás betegek száma az országszerte: az elmúlt héthez képest másfélszer többen fordultak orvoshoz - közölte az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István azt mondta: az influenzavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében a legmagasabb.

Az elmúlt hét óra jelentősen nőtt azoknak a száma, akik influenzával, vagy influenzaszerű megbetegedéssel fordultak orvoshoz: január második hetében 30, a harmadikban már 50 ezren keresték fel emiatt a rendeléseket - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Szolnoki István közölte: a legtöbben a Dunántúlon, azon belül is Fejér megyében betegedtek meg, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon egyelőre kevesebb embert döntött le lábáról az influenza.

A járvány egyelőre közepes, egyedül Fejér megyében magas intenzitású - fűzte hozzá az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Óvatosan!

A szakértő figyelmeztetett: az influenza elmúltával a kisgyerekeknél és az időseknél igen gyakran alakulnak ki szövődmények, ezek súlyos, hosszan tartó betegségeket, vagy legrosszabb esetben halált is okozhatnak.

A fiatalok és a felnőttek többsége, ha nincs krónikus betegsége vagy valamilyen szervi elváltozása, az influenzát legfeljebb egy hét alatt, maradványtünetek nélkül heveri ki - tette hozzá Szolnoki István.

Az influenzavírus-fertőzés megelőzhető egészséges, fehérje- és vitamindús táplálkozással, megfelelő öltözködéssel, és azzal, ha kerüljük a zsúfolt, zárt tereket.

A betegeknek azt javasolja az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese, hogy tüsszentsenek, köhögjenek papírzsebkendőbe, ne látogassanak idős embereket vagy gyerekeket, valamint, hogy maradjanak otthon, amíg meg nem gyógyulnak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×