Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bosszúságot okoztak az evások a PM-nek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság szerint nem várható, hogy még a tavaszi népszavazás előtt változtat kormányán a miniszterelnök, finomhangolások azonban elképzelhetők. Gál J. Zoltán kabinetfőnök után valószínűleg Szetey Gábor személyügyi államtitkár is elhagyja a kabinetet.

Valószínűleg visszatér az üzleti szférába Szetey Gábor személyügyi államtitkár. Erről már egyeztetéseket is kezdett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A lap úgy tudja, hogy még egy megbeszélésük hátravan.

Szetey korábban egy multinacionális dohányipari cégnél töltött be vezető tisztséget. Információk szerint ugyanez a vállalat ajánlott neki most magas beosztást Madridban - államtitkári fizetésének kétszereséért. Ezzel együtt Szetey távozásának oka nyilvánvalóan nem a remélt nagyobb jövedelem, hanem a munkája során kialakult feszültségek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy százmilliós fejlesztéseket ígért a kórházakat működtető Hospinvest Zrt. azonban sokszor áldatlan állapotok uralkodnak a hozzájuk tartozó kórházakban.

Miközben Hatvanban a dolgozók egynegyedét elbocsátották, most szakmai minimumfeltételek miatt a visszapótlásukról kell gondoskodni. A Hospinvest Zrt. 2007 őszétől működteti a gyöngyösi, valamint a korábban százszázalékos kihasználtsággal működő parádfürdői kórházat is.

Néhány napja jelentették be, hogy indulnak az egri Markhot Ferenc kórház működtetésére kiirt pályázaton is. Az egri kórház dolgozói már korábban úgy határoztak: privatizációs döntés esetén munkabeszűntetéssel tiltakoznak.

Az Index.hu arról számol be, hogy a 2-es metró felújításának tervei között eredetileg szerepelt egy a Stadionok állomásnál egy átjáró, amely nagy segítség lett volna a metróról volánbuszra, illetve autóra szállóknak: egy fölösleges kerülőt és egy értelmetlen föl-le lépcsőzést szüntetett volna meg.

A felújítást végző BKV szerint a 2-es metró felújítási költségei, illetve tervei eredetileg sem tartalmazták az átjáró megépítését. Korábban a BKV már beismerte, hogy tervbe vette az átjáró megépítését, és erről a környező ingatlanok üzemeltetőivel is egyeztetett, az Index birtokában pedig egy, az átjárót is tartalmazó tervrajz is van.

A Világgazdaság arról ír, hogy egy év alatt több mint 37 ezer fővel csökkent a közszféra létszáma. A versenyszféra jó ha ezret felszívott az elbocsátottak közül, és hatezernél is kevesebben tűntek fel a munkanélküliek között.

Miközben többen éltek az előre hozott nyugdíj lehetőségével és voltak jó páran, akik igénybe vették a felajánlott átképzési segítséget, illetve a vállalkozás indításához felkínált kedvezményes kölcsönt, a legtöbben "láthatatlanokká" váltak. Harmincezer elbocsátott ember sorsáról nincsenek információk.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy tíz százalékkal kevesebb adóbevételt produkáltak az evás cégek tavaly, mint amennyi a költségvetési tervekben szerepel. Ez azért is meglepő, mert a korábbi években az evások rendre túlszárnyalták az előzetes terveket.

A büdzsében 168 milliárd forint szerepel bevételi tervként, ehhez képest azonban a társaságok 152,8 milliárd forint adót fizettek be. Az adóalanyok köre nem csökkent olyan arányban, hogy az magyarázatot adna az elmaradásra.