eur:
393.11
usd:
367.05
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Bosszúságot okoztak az evások a PM-nek

A Népszabadság szerint nem várható, hogy még a tavaszi népszavazás előtt változtat kormányán a miniszterelnök, finomhangolások azonban elképzelhetők. Gál J. Zoltán kabinetfőnök után valószínűleg Szetey Gábor személyügyi államtitkár is elhagyja a kabinetet.

Valószínűleg visszatér az üzleti szférába Szetey Gábor személyügyi államtitkár. Erről már egyeztetéseket is kezdett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A lap úgy tudja, hogy még egy megbeszélésük hátravan.

Szetey korábban egy multinacionális dohányipari cégnél töltött be vezető tisztséget. Információk szerint ugyanez a vállalat ajánlott neki most magas beosztást Madridban - államtitkári fizetésének kétszereséért. Ezzel együtt Szetey távozásának oka nyilvánvalóan nem a remélt nagyobb jövedelem, hanem a munkája során kialakult feszültségek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy százmilliós fejlesztéseket ígért a kórházakat működtető Hospinvest Zrt. azonban sokszor áldatlan állapotok uralkodnak a hozzájuk tartozó kórházakban.

Miközben Hatvanban a dolgozók egynegyedét elbocsátották, most szakmai minimumfeltételek miatt a visszapótlásukról kell gondoskodni. A Hospinvest Zrt. 2007 őszétől működteti a gyöngyösi, valamint a korábban százszázalékos kihasználtsággal működő parádfürdői kórházat is.

Néhány napja jelentették be, hogy indulnak az egri Markhot Ferenc kórház működtetésére kiirt pályázaton is. Az egri kórház dolgozói már korábban úgy határoztak: privatizációs döntés esetén munkabeszűntetéssel tiltakoznak.

Az Index.hu arról számol be, hogy a 2-es metró felújításának tervei között eredetileg szerepelt egy a Stadionok állomásnál egy átjáró, amely nagy segítség lett volna a metróról volánbuszra, illetve autóra szállóknak: egy fölösleges kerülőt és egy értelmetlen föl-le lépcsőzést szüntetett volna meg.

A felújítást végző BKV szerint a 2-es metró felújítási költségei, illetve tervei eredetileg sem tartalmazták az átjáró megépítését. Korábban a BKV már beismerte, hogy tervbe vette az átjáró megépítését, és erről a környező ingatlanok üzemeltetőivel is egyeztetett, az Index birtokában pedig egy, az átjárót is tartalmazó tervrajz is van.

A Világgazdaság arról ír, hogy egy év alatt több mint 37 ezer fővel csökkent a közszféra létszáma. A versenyszféra jó ha ezret felszívott az elbocsátottak közül, és hatezernél is kevesebben tűntek fel a munkanélküliek között.

Miközben többen éltek az előre hozott nyugdíj lehetőségével és voltak jó páran, akik igénybe vették a felajánlott átképzési segítséget, illetve a vállalkozás indításához felkínált kedvezményes kölcsönt, a legtöbben "láthatatlanokká" váltak. Harmincezer elbocsátott ember sorsáról nincsenek információk.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy tíz százalékkal kevesebb adóbevételt produkáltak az evás cégek tavaly, mint amennyi a költségvetési tervekben szerepel. Ez azért is meglepő, mert a korábbi években az evások rendre túlszárnyalták az előzetes terveket.

A büdzsében 168 milliárd forint szerepel bevételi tervként, ehhez képest azonban a társaságok 152,8 milliárd forint adót fizettek be. Az adóalanyok köre nem csökkent olyan arányban, hogy az magyarázatot adna az elmaradásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×