Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vádemelés a fideszes alpolgármester ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Bóna Gyula elmondta: Fenyvesi Gábor ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és öt rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség.

A szóvivő közölte: az ügyészség nem tett indítványt a büntetésre, ezt a tárgyaláson teszi majd meg. Az alpolgármester ügyét a Salgótarjáni Városi Bíróság tárgyalja majd.

Fenyvesi Gábor ügyében tavaly májusban rendelt el nyomozást a salgótarjáni rendőrkapitányság. A politikus 1999-ben végzett a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemén, és 2001-től használta közszereplőként doktori címét, noha az intézmény nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így az alpolgármesternek, államilag elismert felsőfokú végzettség híján, doktori címe sem lehet.

Fenyvesi Gábor hónapokkal a diplomabotrány kirobbanása után, 2007 júniusában töröltette személyi igazolványából a titulust.

Az alpolgármester a nyomozás elrendelését követően jelentette be: nem volt tudomása arról, hogy az egyetem nem államilag akkreditált, és hogy az oklevele nem jogosítja fel a doktori cím használatára.

Kijelentését cáfolta Gyárfás Ágnes, az intézmény elnöke, aki azt mondta, hogy minden hallgatójuk aláír egy nyilatkozatot, amelyben a fentieket tudomásul veszi.

A nyomozás során szembesítették az alpolgármestert és a magánegyetem elnökét, emellett diákok tanúvallomása és iratok alapján az ügyészség bizonyítottnak látja, hogy Fenyvesi Gábor tudta, milyen iskolába jár - közölte az ügyészségi szóvivő.