Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb traffipaxok az autópályákon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb sebességmérő készülékeket helyez ki a rendőrség az M1-es, az M5-ös és az M0-ás autópályákra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője. Óberling József az InfoRádiónak azt mondta: 20 kilométerenként telepítenek az autópályákra sebességmérő dobozokat, egy autópályára pedig négy-öt traffipaxot helyeznek ki.

Újabb traffipaxokat helyez ki a rendőrség az M1-es, az M5-ös és az M0-ás autópályákra - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője az InfoRádiónak.

Óberling József közölte: az M1-es sztrádán jelenleg nyolc sebességmérő doboz van kint, és kettő műszer működik, míg április végére két újabb műszert szereznek be, amivel az autópályát teljesen lefedik.

Az M5-öst üzemeltető társasággal is megállapodtak, és ebben az évben öt műszert telepítenek ki, míg az M0-ásra legalább három traffipax kerül idén

A jogszabályváltozás révén egyes önkormányzatok már jelezték, hogy vennének traffipaxokat, így ugrásszerűen nőhet a sebességmérő készülékek száma - vélekedett az osztályvezető.

A tapasztalatok szerint ahol már legalább a dobozok kint vannak, ott lassabban hajtanak a vezetők, mert nem tudják, hogy melyik dobozban van műszer - mondta Óberling József.

A rendőrség célja az, hogy 20 kilométerenként egy dobozt telepítsen a sztrádákra, valamint autópályánként 4-5 műszert - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella