eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tasnádi Pétert bevitték a rendőrségre

Az InfoRádió értesülései szerint házkutatást tartott a rendőrség Tasnádi Péter házában. Ezt követően a több bűncselekmény elkövetésével vádolt vállalkozót bevitték a rendőrségre. A Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője, Horváczy Emese megerősítette az információt, bővebb tájékoztatást estére ígért.

Házkutatást tartott a rendőrség Tasnádi Péter házában, majd annak végeztével bevitte a vállalkozót - értesült az InfoRádió.

A Fővárosi Bíróság tavaly nyáron házi őrizetbe helyezte a súlyos testi sértéssel és gyilkosságra való felbujtással vádolt vállalkozót.

Később három elmeorvosi szakértői azt állapította meg, hogy Tasnádi Péter mániás depresszióban szenved, ami korlátozza cselekvőképességét. Az egyik orvos megjegyezte azt is, hogy Tasnádi Péternek agysorvadása van.

A szakértői vélemények miatt korábban a bíróság enyhítette Tasnádi Péter ítéletét. Más bírósági eljárás is folyik az üzletember ellen, de a bíróság - tekintettel a szakértői véleményekre - házi őrizetbe helyezte őt.

A vállalkozót 2002-ben 4 és fél évre ítélték adócsalásért, és súlyos testi sértésért, ezt a négy évet Tasnádi Péter le is töltötte.

2003-ban újabb bűncselekmények miatt indult vele szemben eljárás a Fővárosi Bíróságon. A többi között felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével vádolják.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×