Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megérkezett a vihar, éjszaka hózápor is lehet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jégesővel és hatalmas széllel érkezett meg kedd délután a vihar Magyarországra. Győr környékén a vihar fákat csavart ki, Sopronnál 100 kilométer / órás szelet mértek. A főváros környékén valamivel szelídebb a szél erőssége. Éjszaka fagyni fog, havaseső, hózápor is előfordulhat.

A vihar jégeső kíséretében kedd délután négy óra után érkezett Győr környékére. A szél fákat csavart ki. Sopronnál óránként 10 kilométeres szelet mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A főváros közelében kora este 80 kilométer/óra volt a szél sebessége. Budapesten legfeljebb a budai városrészben okozhat károkat a vihar.

Csonka Tamás meteorológus szerint a front még éjszaka délkeleti irányban elhagyja az országot.

Éjszaka várhatóan fagypont alá süllyed a hőmérséklet, mínusz öt fok is lehet, ezért a hajnalban érkező csapadék havas eső és hózápor lehet.

Vadász Vilmos meteorológus korábban az InfoRádióban azt mondta: szerdától havazás várható, a hétvégén azonban ismét meleg lesz.

Keddtől az eddiginél hidegebb levegő érkezik Magyarország fölé. Az elmúlt hétvégén számtalan hőmérsékleti rekord megdőlt, ám ez az enyhe idő megszűnik.

"Mindenképpen lehűlésre számíthatunk, de még így is az átlagosnál melegebb lesz" - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.