eur:
393.11
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Megérkezett a vihar, éjszaka hózápor is lehet

Jégesővel és hatalmas széllel érkezett meg kedd délután a vihar Magyarországra. Győr környékén a vihar fákat csavart ki, Sopronnál 100 kilométer / órás szelet mértek. A főváros környékén valamivel szelídebb a szél erőssége. Éjszaka fagyni fog, havaseső, hózápor is előfordulhat.

A vihar jégeső kíséretében kedd délután négy óra után érkezett Győr környékére. A szél fákat csavart ki. Sopronnál óránként 10 kilométeres szelet mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A főváros közelében kora este 80 kilométer/óra volt a szél sebessége. Budapesten legfeljebb a budai városrészben okozhat károkat a vihar.

Csonka Tamás meteorológus szerint a front még éjszaka délkeleti irányban elhagyja az országot.

Éjszaka várhatóan fagypont alá süllyed a hőmérséklet, mínusz öt fok is lehet, ezért a hajnalban érkező csapadék havas eső és hózápor lehet.

Vadász Vilmos meteorológus korábban az InfoRádióban azt mondta: szerdától havazás várható, a hétvégén azonban ismét meleg lesz.

Keddtől az eddiginél hidegebb levegő érkezik Magyarország fölé. Az elmúlt hétvégén számtalan hőmérsékleti rekord megdőlt, ám ez az enyhe idő megszűnik.

"Mindenképpen lehűlésre számíthatunk, de még így is az átlagosnál melegebb lesz" - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×