Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy nap a magyar kultúra jegyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Irodalmi estek, díjátadók, ingyen mozizás - így ünneplik ma a Magyar Kultúra napját országszerte. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúráé, Kölcsey Ferenc ezen a napon, január 22-én fejezte be a Himnuszt.

A Magyar Kultúra napján ingyenesen lehet megtekinteni a Nemzeti Múzeum kiállításait, valamint a múzeum kiadványaihoz is kedvezményes áron lehet hozzájutni.

Ezen a napon nyílik meg az Iparművészeti Múzeumban az Értékmentő szenvedély című tárlat, amely magángyűjtemények jeles darabjaiból válogat.

A most induló Reneszánsz év keretében mintegy százötven rendezvény, köztük számos kiállítás, zenei program, tudományos konferencia várja az érdeklődőket országszerte és a határon túl. Az eseménysorozatot Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából hirdették meg.

A Reneszánsz Év első nagyobb eseménye A Mediciek fénykora - Élet és művészet a reneszánsz Firenzében című kiállítás, amely január 24-én nyílik meg a Szépművészeti Múzeumban. Az anyagban csaknem kétszáz műtárgy szerepel, a 15-16. századbeli virágzó firenzei kultúrát és művészetet mutatja be.

Kultúrkávéház címmel a kultúra és a média funkciójáró, hatásáról beszélgetnek kedden a résztvevők a budapesti Stefánia Kulturális Központban, ahol ezt követően gálaműsort rendeznek a Honvéd Férfikar, a Hegedűs Együttes, a Légierő Big Band és Molnár Csaba színész közreműködésével.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház kedd éjszaka ingyenes éjszakai mozizást rendez. Több mint húsz alkotást válogattak be a tavaly bemutatott magyar filmekből a hatodik alkalommal megrendezendő műsorba, így például látható lesz az Este, a Friss levegő, a Dolina, az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója, a Macskafogó 2 és a Casting minden című film is.

A vetítések délután négy órakor kezdődnek és másnap reggel hatig tartanak. Az előadások ingyenesek, de előre helyet kell foglalni a filmszínház honlapján, vagy belépőt kell váltani a pénztárakban.