Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Bence György pótolhatatlan \"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Emléktáblát avatnak a 2006. október végén elhunyt Bence György filozófus tiszteletére a XIII. kerületben. A filozófus, aki a rendszerváltás előtt a rendszerkritikus ellenzék meghatározó alakja volt, politikai kommentátorként végig megőrizte függetlenségét. Ezt hiányolnunk kell - közölte Betlen János, a Bence György alapította Metazin magazin szerkesztője, a Magyar Televízió munkatársa, aki az emléktábla avatásán emlékbeszédet mond majd.

Nagyon hiányzik a politikából Bence György független hangja, és őt nem is tudja senki pótolni; sok minden volt, amit, így együtt, csak ő tudott - mondta az InfoRádiónak a filozófus által alapított Metazin magazin szerkesztője.

Betlen János hozzátette: vannak rajta kívül is jó elemzők, és olyanok is, akik bizonyos dolgokhoz jobban értenek, mint ő, sokat számított azonban, hogy ő nem volt érdekelt a politikában, ezért az elemzés számára szórakozást, hobbit jelentett.

Bence György szavai mögött komoly politikafilozófiai elméleti tudás volt, és nagy biztonsággal mozgott ezen a területen: mindenről eszébe jutott valami általánosabb dolog - tette hozzá a Magyar Televízió munkatársa.

A Metazin magazin szerkesztője elmondta: Bence György nem politológus, hanem politikai filozófus volt, aki, bár művelte a politológiát, iskolát nem "alapított".

Hanganyag: Szabó Zsuzsa