Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyre nő a betegek száma: tilalom országszerte

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb kórházakban rendelt el látogatási tilalmat az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az influenzajárvány terjedése miatt. Közép- és Dél-Dunántúl több kórháza mellett tilos a látogatás Békéscsabán, Kiskunhalason és Hódmezővásárhelyen is.

Szerda óta országos szintű az influenzajárvány. Ez azt jelenti, hogy a megbetegedések száma a hét közepén elérte a 30 ezret, azóta pedig folyamatosan nő.

Ajkán és térségében hétfő óta a négyszeresére, Veszprém körzetében pedig a háromszorosára nőtt az influenzában szenvedők száma az ÁNTSZ közép-dunántúli regionális igazgatójának közlése szerint. A két városban és körzetében minden háromszázadik-négyszázadik lakos elkapta a vírust.

Bujdosó László az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendelt el Veszprém megyében az Ajkai és a Veszprémi, Várpalotai, Zirci Kistérségi ÁNTSZ Intézetek területén működő intézményekben, valamint Fejér megye és Komárom-Esztergom megye összes kórházában.

Az állampolgárok nem látogathatják hozzátartozóikat a Dél-Dunántúl több egészségügyi intézményében, így a szekszárdi Balassa János Kórházban, a pécsi Baranya Megyei Kórházban és a Pécsi Tudományegyetem Klinikáin sem.

Szombattól látogatási tilalom van érvényben a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház legtöbb osztályán. Kelet-Magyarország több egészségügyi intézményét is érinti az influenzajárvány.

A megbetegedések növekvő száma miatt a dél-alföldi regionális tisztifőorvos a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, a Bugyi István Kórház, valamint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház fekvő-beteg ellátó osztályain rendelt el látogatási tilalmat.

A meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban is enyhe idő várható. Ez kedvez a vírus terjedésének, így várhatóan tovább emelkedik az influenzás megbetegedések száma a jövő héten.