eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk

Németh Zsolt levélben köszönte meg Tom Lantos munkáját

Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke levélben köszönte meg az amerikai kongresszusi képviselőségtől visszavonuló Tom Lantosnak a határon túli magyarság érdekében kifejtett tevékenységét.

"Ön nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Államokban megértsék és támogassák a határon túli magyarokat abban a küzdelemben, amit identitásuk megőrzéséért folytatnak" - írta a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője.

Németh Zsolt úgy fogalmazott, hogy "Magyarország egy igaz barátja vonul vissza a Kongresszusból".

Az ellenzéki politikus megköszönte az amerikai törvényhozás magyar származású képviselőjének "azt a nyíltságot, amivel az elmúlt öt évben a magyar parlament külügyi bizottságát fogadta".

Tom Lantos, a washingtoni képviselőház külügyi bizottságának nagy befolyású elnöke január 2-án jelentette be, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikától, és az idei választásokon már nem jelölteti újra magát.

Tom Lantos február 1-jén tölti be 80. életévét. Az amerikai törvényhozás alsóházának 1981-ben lett a tagja, 14-szer nyerte el kaliforniai kerületében a képviselői mandátumot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×