Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még titkolja kampánya fő attrakcióját az SZDSZ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Február másodikán indítja el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. A párt elnöke elmondta: aznap Budapesten mutatják be a kampány legfontosabb elemét.

Az SZDSZ Országos Tanácsának ülése után Gulyás József, a testület elnöke arról beszélt: a Fidesz és a KDNP által a kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról kezdeményezett referendumon az SZDSZ az eddig ismert - nem szavazatra buzdító - álláspontját képviseli majd. A párt a korábbi becslések szerint 50-100 millió forintot költ a kampányra.

A párt elnöke az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény újbóli országgyűlési vitájára utalva azt közölte: az SZDSZ azt szeretné, ha a jogszabályt a köztársasági elnök által felvetett kifogásokat megfontolva, de érdemi módosítások nélkül fogadná el a parlament.

Kóka János hozzátette: az SZDSZ nem fogja megszavazni a Fidesz megerősítő népszavazásra vonatkozó felvetését.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: az SZDSZ azzal lenne elégedett, ha az a körülbelül 300 ezer szavazó, akiket időről időre meg tudtak szólítani, elmenne és nemmel voksolna a népszavazáson.

A pártelnök elismerte, hogy 2007-ben a konvergenciaprogram sikeres végigvitele mellett nagyrészt elmaradt a közigazgatás költségeinek érdemi csökkentése.

Kóka János hozzátette: nem lehet megengedni, hogy a ciklus második felében, a választások közeledtével a pártok ismét osztogatásba kezdjenek.