eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Az MDF is a Fidesz mellé áll az új egészségbiztosítási törvény ellen - a nap hírei

Február másodikán indítja el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. A minisztériumok számára 2002 óta készített tanulmányok pontos költségeinek nyilvánosságra hozatalát kéri a kormánytól a Fidesz. Több mint ezer Ferencváros-szurkoló tiltakozott a Pénzügyminisztérium épületénél az FTC Üllői úti ingatlanának eredménytelen értékesítése miatt. A nap hírei 2008. január 19-én, szombaton.

Két hét múlva kezdődik az SZDSZ-kampány

Február másodikán indítja el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. Az SZDSZ Országos Tanácsának ülése után Gulyás József, a testület elnöke arról beszélt: a Fidesz és a KDNP által a kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról kezdeményezett referendumon az SZDSZ az eddig ismert álláspontját képviseli majd.

Kóka János pártelnök az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény újbóli országgyűlési vitájára utalva azt közölte: az SZDSZ azt szeretné, ha a jogszabályt a köztársasági elnök által felvetett kifogásokat megfontolva, de érdemi módosítások nélkül fogadná el a parlament. Hozzátette: az SZDSZ nem fogja megszavazni a Fidesz megerősítő népszavazásra vonatkozó felvetését.

Az MDF a Fidesz mellett az egészségbiztosítási törvény ellen

Az MDF támogatja a Fideszt abban, hogy megakadályozza az új egészségbiztosítási törvény ismételt, változtatás nélküli elfogadását a parlamentben.

Dávid Ibolya pártelnök közleményében emlékeztetett arra, hogy a jogszabály hatálybalépése több ponton sértené az alkotmányban előírt jogbiztonság elvét, valamint a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogot.

A pártelnök ugyanakkor hangsúlyozta: az MDF nem kíván részt venni a pozícióharcról szóló népszavazási kampányban.

A Fidesz a tanulmányok költségeit firtatja


A minisztériumok számára 2002 óta készített tanulmányok pontos költségeinek nyilvánosságra hozatalát kéri a kormánytól a Fidesz.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: azt szeretnék tudni, hogy 2002. május 27. és 2007 december 31. között mennyi pénzt költöttek a tárcák ezekre az anyagokra.

Ágh Péter szerint a kiadások értelmetlenek voltak, hiszen semmilyen tanulmány nem javított az ország helyzetén. FTC-szurkolók tüntettek a PM épülete előtt

Budapesten több mint ezer ferencvárosi szurkoló tiltakozott a Pénzügyminisztérium épületénél az FTC Üllői úti ingatlanának eredménytelen értékesítése miatt.

A tüntetést azért szervezték, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdán azt közölte: érvényes, de eredménytelen volt a 6+2 hektáros terület és az azon lévő épület-együttes eladására kiírt ötödik tender.

Az egyetlen pályázó, a brit Kevin McCabe üzletember volt, aki egyben a Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa is. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács pénteken azt közölte: várhatóan jövő szerdán, meghívásos eljárást ír ki az FTC Üllői úti ingatlanának értékesítésére, a vagyonkezelő és a Fradi vezetője pedig Kevin McCabe brit üzletembert is felkérte, hogy vegyen részt az új pályázaton.

Sztrájk lesz a Kapos Volánnál

Megtartja a keddre hirdetett sztrájkot a Kapos Volán szakszervezete, miután továbbra sem sikerült megállapodniuk a béremelés mértékéről a munkáltatóval.

Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet kaposvári elnöke elmondta: a tervek szerint kedden hajnali fél négytől délelőtt fél tízig tart majd a munkabeszüntetés, a menetrend szerinti járatok nem közlekednek, több szerződéses járatot és külön buszt azonban elindítanak.

Fennakadások a Heathrow repülőtéren


Továbbra is fennakadásokat okozott a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtt történt baleset. A British Airways egyik szombat délutáni budapesti járatát is törölték.

A világ legforgalmasabb repülőterén csütörtökön hajtott végre kényszerleszállást egy Boeing 777-es. A manőverben a fedélzeten tartózkodó 152 ember közül 18 sérült meg könnyebben.

Nem hivatalos értesülések szerint a hajtómű esetleges hibáján kívül az első vizsgálatok a repülő vezérlőrendszerével összefüggésben is találtak problémákat.

Két éve volt a Borsó hegyi katasztrófa

A 2006-ban a Borsó hegyen történt repülőgépszerencsétlenség áldozataira emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejcén a tragédia második évfordulóján.

A megemlékezésen illetve az azt követő gyászmisén az áldozatok családtagjain kívül jelen volt Martin Farkas, a katasztrófa egyetlen túlélője is.

A szlovák légierő a koszovói békemisszióból hazatérő 43 katonáját szállító repülőgépe 2006 január 19-én ütközött a Borsó-hegynek, a katasztrófa okait vizsgáló bizottság szerint emberi mulasztás miatt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×