Az MDF szerint erősen gyanús a Fradi-pályázat

Infostart
2008. január 19. 11:03
Azonnali vizsgálatot követel az FTC Üllői úti ingatlanának értékesítése ügyében az MDF. A párt közleménye szerint az ellentmondásos állítások alapján erős a gyanú arra, hogy ingatlanspekulációs és politikai érdekek húzódnak meg a szakmailag megalapozatlan döntés mögött.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdán jelentette be, hogy érvényes, de eredménytelen volt a 6+2 hektáros terület és az azon lévő épület-együttes eladására kiírt ötödik tender.

Az MDF szerint az indoklásban olyan feltételek hiányára hivatkoztak, amely nélkül már eleve érvénytelen lett volna a pályázat. Az ellenzéki párt most azt követeli, hogy Veres János pénzügyminiszter, mint a részvényesi jogok gyakorlója írásban szólítsa fel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Ellenőrzési Bizottságát az ellentmondás okok feltárására.

Az egyetlen pályázó, Kevin McCabe, az Esplanade Real Estate egyik vezetője, aki egyben a Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa, korábban azt mondta: sikeres pályázat esetén akár 30 millió eurót is hajlandóak lennének befektetni a ferencvárosi futballklubba.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke pénteken az InfoRádiónak azt mondta: gyökeres fordulat állt be a szerdai, igen kedvezőtlen döntéshez képest.

Rieb György azután beszélt erről, hogy Tátrai Miklóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatójával közös közleményt adtak ki. Ebben az áll, hogy egyik félnek sem róható fel az Üllői úti ingatlanra kiírt ötödik tender eredménytelen lezárása.