eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kórházlátogatási tilalom országszerte

Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendelt el látogatási tilalmat a Közép-Dunántúlon az ÁNTSZ regionális igazgatója. Most az ajkai és a veszprémi intézményekbe nem mehetnek be a betegek hozzátartozói. Január 18. óta a Közép-Dunántúli, a Dél-Alföldi, valamint Dél-Dunántúli Régió több kórházában van látogatási tilalom.

Ajkán és térségében hétfő óta a négyszeresére, Veszprém körzetében pedig a háromszorosára nőtt az influenzában szenvedők száma az ÁNTSZ közép-dunántúli regionális igazgatójának közlése szerint. A két városban és körzetében minden háromszázadik-négyszázadik lakost elkapta a vírust.

Bujdosó László az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendelt el a veszprémi és az ajkai kórházban.

Mint mondta, a megye más településein is tapasztalható a járvány, de egyelőre kisebb intenzitású; egy hét alatt még csak másfél-kétszeresére nőtt a megbetegedettek száma.

A Közép-Dunántúli Régióban már több helyütt elrendelték korábban a látogatási tilalmat, így például Komárom-Esztergom és Fejér megye valamennyi kórházában, ezek mellett pedig a Várpalotai és a Zirci Kistérségi ÁNTSZ Intézetek területén működő kórházakban.

Az influenzás megbetegedések számának jelentős emelkedése miatt nem mehetnek be a betegek hozzátartozói a Dél-Alföldi Régió békéscsabai kórházába, a kiskunhalasi Semmelweis Kórházba, a bugyi István Kórházba, valamint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház fekvőbeteg ellátó osztályára.

A Dél-Dunántúlon a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórházának szülészeti és újszülött osztályain is, a pécsi Baranya Megyei Kórház tüdőosztályán, szülészeti és újszülött osztályain, valamint a Pécsi Tudományegyetem klinikáin rendeltek el látogatási tilalmat.

A következő napokban marad az enyhe idő, ami kedvez a vírus terjedésének. A szakemberek szerint emiatt a megbetegedések számának emelkedése várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×