"Egyszer már átrázott minket, nem tudhatjuk hova ment"

Infostart
2008. január 18. 13:21
Megszökött a csíkszeredai intézetből a Budapestről hazaszállított kisfiú még csütörtök délután. A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta: fociedzésre vitték a gyereket, ahonnan a kisfiú elfutott. A gyerek ellen országos körözés van érvényben.

A tizenkét éves gyereket szerdán adták át a magyar hatóságok a romániai gyermekvédelmi illetékeseknek, miután a román állampolgárságú fiú combon szúrt egy fiatalt a budapesti Blaha Lujza téren.

Elképzelhető, hogy a gyermek a Gyergyóban élő szüleit indult megkeresni, a vasútállomáson ugyanis érdeklődött az oda induló vonatokról - mondta az InfoRádióban Elekes Zoltán. Az intézet vezetője ugyanakkor hozzátette: egyszer már átverte őket a gyermek, így nem biztos, hogy ott köt ki.

A gyermek az intézetben töltött egy napja alatt nemcsak a szüleit hiányolta, hanem arra is panaszkodott, hogy nem bírja a bezártságot. Ezért programokat szerveztek neki: sétáltak vele a városban, csütörtök délután pedig elvitték egy fociedzésre.

Innen lógott meg. Még az edzés kezdete előtt elfutott, és a rá vigyázók nem érték őt utol. A felügyelők a keresésére indultak, és a rendőrséget is értesítették, majd országos körözést is kiadtak ellene.
A rendőrök felkeresték a fiú szüleit is, ők azonban nem látták gyermeküket.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást