Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Demszky ismét ígér

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A főváros most készülő közlekedésfejlesztési koncepciójában már benne lesz a 4-es metró budaörsi virágpiacig tartó meghosszabbításának a lehetősége - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor szerint a szakasszal kapcsolatos fővárosi, elvi politikai döntés már megszületett.

Demszky Gábor elmondta, a város idén elkészülő koncepciójában már benne lesz a harmadik szakasz lehetősége. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy érvényes és számon kérhető döntést csak akkor hoznak majd, ha ahhoz forrást is tudnak biztosítani.

Egyelőre a metró meghosszabbításának csak a lehetőségét vizsgálják pénzügyi és közlekedéspolitikai szempontokból; a megvalósíthatósági tanulmányt majd erre alapozva lehet elkészíteni - mondta a városvezető.

Demszky Gábor ugyanakkor lehetségesnek nevezte, hogy a 4-es metróvonallal kapcsolatban még "bizonyos változtatások lesznek a korábbi elképzeléshez képest". Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, közölte: az egész projektet felül kell vizsgálni, ám ennek részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

Csütörtökön Lakos Imre szabad demokrata fővárosi és országgyűlési képviselő azt mondta: még az idén megkezdődhet a 4-es metró Budaörsig tartó szakasza megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése.

A liberális politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a Budaörsig tartó, harmadik szakasz szükségessége a "szakmában nem vitatéma", azzal mindenki egyetért. Közölte, azt akarja elérni, hogy a 2013 utáni időszakra legyen egy "előkészített, kiszámolt, pályázható tervanyag".