eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma

Toller László táppénzen van

Toller László szocialista képviselő pécsi polgármesteri fizetése után kap táppénzt, de az összeget, mint kifizető, az Országgyűlés Hivatala utalja - írta az Új Dunántúli Napló.

Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója ezt a lapnak azzal indokolta, hogy a politikust az egyik munkahelyéről, a Parlamentből, a másik munkahelye, a pécsi önkormányzat felé haladva, az önkormányzat és nem az Országgyűlés gépkocsijával érte baleset.

Hozzátette: a kifizető azért az Országgyűlés Hivatala, mert Toller László korábban írásban nyilatkozott arról, hogy a polgármesteri és parlamenti képviselői foglalkozása közül az utóbbit tekinti főállásának.

Bakos Emil hangsúlyozta: az egy plusz egy év táppénz nem azért jár Toller Lászlónak, mert képviselő. Hasonló esetben ez minden munkavállalónak járna.

A főigazgató elmondta azt is, hogy a táppénz és a tiszteletdíj bruttó összegek, nem adhatók egyszerűen hozzá a nettó útiköltséghez.

Toller László összességében havonta 800 ezer forint nettó jövedelemben részesül - olvasható a baranyai napilapban.

Névtelen levél

Pécs főjegyzője január 9-én közölte, hogy névtelen levélben kezdeményezte valaki a két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselő cselekvőképtelenné nyilvánítását.

Papp Judit hozzátette: a pécsi önkormányzat elfogultságot jelentett az ügyben, ezért a közigazgatási hivatal a szekszárdi gyámhivatalt jelölte ki az eljárás lefolytatására.

Kilián Orsolya, Szekszárd jegyzője közölte, hogy az illetékes ügyintéző megkezdte a konkrét eset vizsgálatát, felderíti azokat az adatokat, amelyek szükségesek az eljárás lefolytatásához, majd az ügyet átadják a bíróságnak.

Révész Mária, a Fidesz pécsi elnöke azt mondta, hogy a "dolog benne volt a levegőben", hiszen Toller László régóta nem tudja ellátni feladatait.

Sajnálatos azonban hogy a kezdeményező nem vállalta a nyilvánosságot. Igaz, a legjobb az lett volna, ha maga a család kezdeményezi az eljárást - fűzte hozzá.

Toller László 2006. június 19-én, Dombóvár közelében szenvedett balesetet a szolgálati gépkocsiját vezető Szőke János társaságában, amikor egy szemből érkező, két teherautót előző személygépkocsival való ütközést próbálták elkerülni. Szőke János később a kórházban belehalt sérüléseibe, a politikus tartós egészségkárosodást szenvedett.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×