eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Megnyílhat a Demszky pub

Saját sörözőt szeretne a budapesti Városháza. Beleznay Éva megbízott főépítész az InfoRádiónak elmondta: régi álmuk teljesülhet a Főpolgármesteri Hivatal átépítésével, így a német városokhoz hasonlóan Budapesten is működhet majd söröző a Városháza pincéjében. A nagyszabású átépítés részletes tervei 2009-re készülhetnek el.

Tavaly kezdték meg a Városháza épülettömbjének átalakítására január végén kiírandó pályázat előkészítését, amelynek keretében egy régi álom valósulhat meg: akárcsak egyes német és osztrák városházák, a budapesti pincéjében is söröző nyílhat - mondta az InfoRádiónak Budapest megbízott főépítésze.

A Városháza épületének és környezetének átalakítására 2006-ban ötletpályázatot hirdettek: ennek alapján úgy döntöttek az illetékesek, hogy a Károly körút térfalát meg kell tartani, mivel ez már a Martinelli-féle tervekben is így szerepelt.

Az már biztos, hogy a jelenlegi, ideiglenes park helyén nagyobb közösségi teret alakítanak majd ki, ennek egy része ugyancsak füvesített terület lesz - közölte a megbízott főépítész.

Hozzáfűzte, hogy az előzetes piaci tanulmányok azt jelezték: a környéken néhány nagyobb üzletre, valamint kávéházakra, teázókra és éttermekre is szükség van.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×