A nagycsaládosok lassításra kérik a kormányt

Infostart
2008. január 17. 12:26
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt szeretné, ha a kormány a több-biztosítós rendszerről szóló törvény elfogadása előtt megvárná az ugyanebben a témában tervezett népszavazás eredményét.

Szabó Endre, az egyesület elnöke az InfoRádióban azt mondta: a Liga Szakszervezetek és a velük társult társadalmi szervezetek az ország több pontján gyűjtik az aláírásokat az Albert házaspár korábban már hitelesített kérdéséről, amely úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?".

Szabó Endre hozzátette: várhatóan heteken belül összegyűlik a kellő számú aláírás, így október végére, november elejére kiírható a referendum.

Az egyesület elnöke ugyanakkor úgy vélte: ha az Országgyűlés mégis elfogadná a jogszabályt, akkor az lenne a legjobb, ha a parlament rögtön maga kezdeményezné a törvényt megerősítő népszavazás kiírását.

Szabó Endre szerint ezzel pénzt és időt takaríthatnának meg az országnak, és rövidebb ideig tartanák bizonytalanságban az embereket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást