eur:
393.12
usd:
367.24
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Demszkynek kellett a vonóhorog?

A közterület-felügyelet a kóbor kutyák befogásánál, a Fővárosi Vízművek pedig napi munkafeladatainál használhatja ezután azt a két Nissan terepjárót, amelyeket tavaly nyáron vásárolt a Főpolgármesteri Hivatal gondnoksága.

A Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Bizottsága vita nélkül egyetértett a gazdasági bizottság azon korábbi döntésével, hogy a két terepjárót adják át az említett szervezeteknek - közölte Tüttő Kata (MSZP) bizottsági elnök.

A járművek vásárlása miatt az ellenzék tavaly többször bírálta a főpolgármestert, mivel szerintük az ő használatára vették az egyik autót; a városvezetés ezt tagadta.

A posztjáról az év végén menesztett Sánta Zsolt, a gondnoksági szervezet igazgatója novemberben Demszky Gábor főpolgármesterhez írt nyílt levelében leszögezte: "újra és újra hangsúlyozni kívánom, hogy a T. Főjegyző Úr és Dr. Demszky főpolgármester tudtával tettünk eleget a két Nissan haszongépjármű Hivatal részére történő beszerzésével. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a főpolgármester úr által használt, vonóhoroggal ellátott Audi A6-os megkímélése érdekében kellett vonóhorgot szereltetni az egyik járműre!"

Az összességében 17 millió forintból vásárolt két Nissan gépkocsi közül az egyiket már hónapok óta használják a közterület-felügyelők.

Az ugyancsak júniusban vásárolt másik Nissant, amely eddig 219 kilométert futott, gyakorlatilag elcserélik a fővárosi Vízművek Zrt.-vel. A cég cserébe egy múlt év szeptemberében vásárolt és azóta 50 kilométert futott VW Transportert ad a főpolgármesteri hivatalnak. Értékkülönbözetként pedig több mint 1,7 millió forintot fizet a cég.

Korábban a gazdasági bizottság is hozzászólás nélkül döntött a Nissan terepjárók átadásáról.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×