Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz szerint közpénzből kampányolnak a kormánypártok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy állítsa le a közpénzen folytatott pártkampányt. Az ellenzéki párt szerint ugyanis a koalíciós pártok tervezett népszavazási kampánya mellett, a kormányzat egymilliárd forintért fogja a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos intézkedéseket magyarázni.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója az InfoRádióban azt kifogásolta, hogy miközben a kormány pénzhiányra hivatkozva megszorításokkal sújtja a lakosságot, eközben felelőtlenül szórva a pénzt, egymilliárd forintot költ a megszorításokkal kapcsolatos magyarázkodásra, óriásplakátok kihelyezésére, rádiószpotok, televíziós reklámok megrendelésére.

Szerinte a kormány ezzel népszavazási ellenkampányt folytat, közpénzen. Éppen ezért az ellenzéki párt arra szólította fel a kabinetet és a miniszterelnököt: a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos véleményüket a kormánypártok pártpénzből jelenítsék meg, és hirdetéseiken tüntessék fel pártjuk logóját is. A közpénzen folytatott kampányt pedig állítsák le.

A kormányszóvivői iroda közleményében minderre úgy reagált: a Fidesz a kijelentésekkel a köztársasági elnököt támadja, hiszen az államfő szerint is a tájékoztatás a reformintézkedések sikerének egyik alapfeltétele.

A kommunikáció nem egyszerűen felelőssége a mindenkori kormánynak, hanem jogszabályokban előírt kötelezettsége. Felelős döntéseket ugyanis csak a tájékozott ember tud hozni - olvasható a közleményben, amelyben az is szerepel: ha a Fidesz sokallja a polgárok számára biztosított információk mennyiségét, akkor a szavazók döntési szabadságát korlátozza.

Hanganyag: Sigmond Árpád