Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tréfa vagy reklám - \"önkéntesek\" építenék a 4-es metrót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Titokzatos, a 4-es metró barátai néven megjelenő társaság szervez önkéntes munkát az épülő Rákóczi téri metróállomás munkaterületére. A csoport internetes címét a budapesti Városháza címére jegyezték be, ám a főpolgármesteri hivatal szerint hamisan. Egyesek nagyszabású tréfának, mások profi kampányeseménynek tartják a kezdeményezést.

"Bizonyítsuk be, hogy akár az Európai Unió támogatása nélkül is meg tudjuk építeni a 4-es metrót, segítsük önkéntes közmunkával az építkezést" - áll számos, a majdani metró nyomvonalán kiragasztott plakáton és a www.negyesmetrobaratai.eu webcímen közzétett hirdetésben. Az első akciót a társaság csütörtökre hirdeti, a Rákóczi téri munkaterületre.

A plakátokon és a webcímen egyetlen email-címet adtak meg elérhetőségként, amelyen az érdeklődő médiumoknak egyelőre semmitmondó válaszokat adtak az akció céljáról.

Az uniós domaincímre bejegyzett weblap a budapesti Városháza címét adta meg székhelyként. A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán azonban tagadták, hogy bármi közük lenne a kezdeményezéshez.

Egyes vélemények szerint az akció úgynevezett médiahack, azaz egy nagyszabású, a médiát alaposan kihasználó tréfa. Mások úgy vélik, hogy az esemény egy profin megszervezett kampányesemény, ami lehet politikai jellegű - akár ellenzéki, akár kormányoldali -, de lehet üzleti reklám is.

Hanganyag: Tenczer Gábor