eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Elkábította, majd megfojtotta feleségét a tudós

Megmérgezte, majd megfojtotta válófélben lévő feleségét egy vezető brit kutató. A férfi neje halála után azt mondta barátainak: nem tudta volna kifizetni azt az összeget, amit az asszony a válásért kért.

A munkahelyéről hozta el azt a szert, egyfajta homogenizált étert, amivel elkábította, majd egy párnával megfojtotta feleségét a Doncaster Királyi Kórház vezető orvoskutatója, a 44 éves Andrew Booth.

A férfi kihívta a mentőket, akiknek azt mondta: amikor lejött az emeletről, feleségét, az 50 esztendős Lorraine-t a padlón találta, holtan.

A pár húsz évig élt együtt, két gyerekük született. 2005-ben váltak külön, azóta Andrew Booth a családi házukban lakott a gyerekekkel, míg neje egy lakásban élt a bár fölött, ahol pincérnőként dolgozott.

A férfi és neje között már szóba került a válás: Lorraine Booth 60 ezer fontot kért férjétől azért, hogy aláírja a papírokat, ám az asszony halála előtt a kutató azt mondta kollégáinak, nem tud ennyit kifizetni.

A rendőrség nem talált semmi gyanúsat

A rendőrség nem találta gyanúsnak Lorraine Booth júliusi halálának körülményeit: a nyomozók csak akkor kezdtek vizsgálódni, amikor a nő rokonai hivatalos panaszt nyújtottak be az ügyben.

Azóta már a per is folyik Andrew Booth ellen, amelynek során kiderült: a feleség úgy gondolta, hogy férje gyakran csempész olyasmit az italába, amelytől alkoholistának tűnik.

Mint kiderült, a nő jogosan gyanakodott: bár csak társaságban ivott, férje olykor olyan szert tett a poharába, amelytől sokkal ittasabbnak látszott, mint amilyen valójában volt.

Az első, kórházban elvégzett boncolás nem mutatott olyasmit, amiből arra lehetett volna gyanakodni, hogy a nő gyilkosság áldozata lett.

A megismételt vizsgálat ugyanakkor kiderítette, hogy Lorraine-t megfojtották, ráadásul a kábító hatású szer nyomait is megtalálta a szakértő, aki szerint a nő egyáltalán nem volt alkoholista.

Andrew Booth tagadja a gyilkosságot, a tárgyalás azonban folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×