Hazaviszik a Blaha Lujza téri késelőt

Infostart
2008. január 14. 14:49
Órákon belül hazaviszik Romániába azt a 12 éves gyereket, aki a múlt héten megkéselt egy 15 éves fiút a fővárosban, a Blaha Lujza téren - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Takács Albert elmondta: a román állampolgárságú fiút az után küldik haza, hogy sikerült megállapítani személyazonosságát, a román családvédő szervezet pedig közölte: fogadja a gyermeket.

Korábban a tanárok, a rendőrök, az ügyészek és a gyermekorvosok összefogását sürgette az iskolai erőszakos cselekmények csökkentése érdekében az oktatási jogok biztosa.

Aáry-Tamás Lajos az InfoRádióban elmondta: már 2003-ban arra figyelmeztették a szakembereket, hogy emelkedni fog az erőszakos bűncselekmények száma az iskolákban.

A szakember az után beszélt erről, hogy a fővárosban a múlt héten egy 18 éves fiút olyan súlyosan bántalmazott egyik osztálytársa, hogy a fiatalember belehalt sérüléseibe, egy 12 éves román állampolgárságú gyerek megkéselt egy 15 éves fiút.

Horányi Miklós, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség vezetője az InfoRádióban hangsúlyozta: már kezdeményezte a büntethetőségi korhatár 14-ről 12 évre csökkentését, szerinte ugyanis egyre több bűncselekményt követnek el már a 11-12 éves korosztályban is.