Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: mi közünk a bálnavadászathoz és az űrkutatáshoz?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Révész Máriusz fideszes képviselő írásbeli kérdésben kér választ a kancelláriaminisztertől arra, hogy miért vettek részt kormánytisztviselők számunkra felesleges konferenciákon.

A politikus a Népszabadság információi alapján azt írta, hogy a kormány - miközben megértés kért a megszorító intézkedésekhez - önmagán nem spórolt.

"Gyurcsány Ferenc vagyona 900 millió forinttal növekedett a tavalyi évben, 10 milliárd forintot dobtak ki a semmire a kormányzati negyed amúgy is arcátlan beruházása miatt, 120 millió forintért rendeltek esetenként blőd tanulmányokat, több százezer forintot költöttek egy-egy postásbiciklire, most pedig kiderült, hogy kormánytisztviselők a spórolás jegyében 813,5 millió forintért utaztak külföldre 2007-ben" - olvasható a Kiss Péternek címzett kérdésben.

Révész Máriusz szerint az utazások között vannak olyanok, amelyek nem hoznak hasznot az országnak, csak "vitték a pénzt, az emberek pénzét".

"Milyen hozadékkal járt Magyarország számára, hogy kis híján 3 millió forintért képviselték hazánkat kilenc űrkutatási konferencián? Mi volt az oka és hozadéka annak, hogy a környezetvédelmi tárca egyik munkatársa kilenc napot töltött az Egyesült Államokban a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság ülésén? Mi értelme van annak, hogy az egészségügyi tárca százezreket költ egy elhízás elleni törökországi konferencián való részvételre?" - tette fel kérdéseit Révész Máriusz.

A politikus kíváncsi arra is, hogy milyen tapasztalatokat adott át a Gyurcsány-kormány képviselője Egyiptomban a korrupció ellenes küzdelmet illetően?

"Végül pedig, Miniszter úr, nem gondolja, hogy sokkal inkább a magyar emberek problémáinak, nehézségeinek megoldására kellene fordítani a közpénzeket bálnavadászati, űrkutatási és elhízás elleni konferenciák helyett?" - írta a fideszes képviselő.