eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma

Fidesz: Csőd fenyegeti a kórházakat

A Fidesz szerint a forráskivonás miatt csőd közeli helyzetbe kerültek a kórházak.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: 2002 és 2006 között az egészségügyi kiadások mindössze 14-16 százalékkal, vagyis az inflációnál kisebb mértékben nőttek, ráadásul a kormány további 250 milliárd forintot akar kivonni az egészségügyből.

Pesti Imre úgy fogalmazott: eközben a kabinet több mint 100 milliárd forintot költött autókra, irodabútorokra és használhatatlan tanulmányokra.

A politikus szerint az egészségügyi reform legnagyobb vesztesei a szegények és a kórházak, hiszen a vizitdíj és a kórházi napidíj miatt az emberek 25-30 százaléka nem fordul orvoshoz, idő előtt távozik a kórházakból, vagy nem váltja ki a gyógyszert, míg az intézményeknek folyamatosan nő az adósságuk.

A kormányszóvivő szerint az ellenzéki politikus nyilatkozatával az Orbán-kormány pazarlásaira hívta fel a figyelmet.

Budai Bernadett azt mondta: Pesti Imrének orvosként pontosan tudnia kell, hogy szükség van a reformokra, mert az egészségügyi rendszerben évente több 10 milliárd forintot pazarolnak el, miközben nem javul az ellátás színvonala.

Az SZDSZ szerint kettősség figyelhető meg a Fidesz egészségügyi privatizációs politikájában - közölte Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese.

A liberálisok aggódva figyelik a Fidesz országos politikusainak "harcos magántőke-ellenes retorikáját", amelyre utoljára az 1950-es években a kommunisták részéről volt példa, miközben a vezető ellenzéki párt önkormányzati politikusai gyakran pártolják a rosszul működő kórházak és szakrendelők működtetésének magánosítását - mondta a szabad demokrata politikus.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×