eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Parkolási büntetések: céges autónál érdemes perelni

Kovács Kázmér ügyvéd szerint a parkolási perek kimenetele jórészt azon múlik, melyik bíróság dönt. A céges autók tulajdonosai jól járnak, mert az ügyükben döntő gazdasági bíróság többnyire nekik ad igazat, míg a magánszemélyek általában veszítenek a parkolási társulásokkal szemben.

Hivatkozhat az autósoknak igazat adó bírósági döntésekre az, akinek valamilyen jogvitája van valamelyik parkolótársasággal, főleg akkor, ha a tényállás az ő esetében is hasonló - mondta az InfoRádiónak Kovács Kázmér ügyvéd.

A jogász szerint az újabb ítélet - amelyben a bíróság bizonyítottság hiányában elutasította a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás keresetét azon autósok ellen, akiket a parkolási díj megfizetésének elmulasztása miatt pereltek be - is aláhúzza: a perekben a parkolótársaságoknak kell bizonyítaniuk, hogy követelésük jogszerű.

Kovács Kázmér hozzátette: a bíróság mérlegelési körébe tartozik, hogy mit fogad el bizonyítéknak.

Az ügyvéd úgy véli, hogy a közelmúltban tárgyalt ügyben azért utasította el a bíróság a parkolási társaság követelését, mert elégtelennek ítélte a bizonyítékokat, és jóhiszeműnek, igazmondónak az autóst.

Attól függ, ki dönt?

Kovács Kázmér elmondta: a szakmabeliek szerint sejthető, hogy egy adott bíró milyen döntést hoz majd egy parkolási cég és az autósok közötti perben.

A Fővárosi Bíróság polgári ügyekkel foglalkozó bírái egyes esetekben "mindenek felett álló bizonyítékként" fogadták el a parkolási társaságok által benyújtott adatlapokat, míg a gazdasági perekben döntő bírák többnyire az autósoknak adnak igazat - fejtette ki az ügyvéd.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×