eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Tömeges szocialista kilépés a fővárosban

Óbuda-Békásmegyeren kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP képviselőcsoportjából, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt III. kerületi alapszervezetét. Ezt az alapszervezet elnöke közölte.

Pataki Márton hangsúlyozta: a csoport célja, hogy hiteles baloldali politikai alternatívát biztosítson Óbuda és Békásmegyer választói számára. Az átalakulással négyen maradtak az MSZP képviselőcsoportjában.

Múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

Gyurcsány Ferenc akkor azt mondta: a cél, hogy a két párt a baloldali szavazók körét együttesen jobban elérje.

Az MSZDP honlapján az szerepel: mindkét párt vállalja, hogy tagsága bővítését nem a másik párt köréből oldja meg.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×