Kommandósok tették ártalmatlanná a pszichiátriai beteget

Infostart
2008. január 10. 16:10
Kommandósok ártalmatlanítottak egy beteget a nagykállói pszichiátrián. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a férfi az intézetben rátámadt két ápolóra, ezért hívták ki a rendőrséget. A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt eljárás indult.

Nyíregyházán fogták el a rendőrök azt a férfit, aki egy boltban, miután bevásárolt, tízezer forintot követelt az eladótól. Ebben az ügyben zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen - mondta az InfoRádiónak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A gyanúsítottat, aki még a boltban történtek előtt felsértette mindkét csuklóját, kórházba vitték, ahol ellátták, majd mentővel a nagykállói pszichiátriai szakkórházba vitték - közölte Fedor Rita.

Az intézményből csütörtök hajnalban riasztották a rendőröket, mert a zavart fiatalember rátámadt két ápolóra, tört-zúzott a mosdóban, majd az egyik vécébe zárta magát.

Mivel a férfi senkivel sem volt hajlandó kommunikálni, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság akcióosztályának kommandósai hozták ki a helyiségből, testi kényszert alkalmazva - tájékoztatott a sajtóügyeletes.

Miután ismét ellátták csuklósérüléseit, a férfit visszavitték a pszichiátriára, a rendőrség pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított eljárást ellene - mondta Fedor Rita.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást