Feladatokat szabtak a koalíciós pártok

InfoRádió / MTI
2008. január 10. 19:50
Egyeztetést tartottak a koalíciós pártok képviselői. A távirati iroda információi szerint az MSZP és az SZDSZ vezetőinek megbeszélésén az egészségbiztosítási törvény módosítása mellett a koalíciós szerződés mellékletében megfogalmazott célok megvalósulásáról és az idei feladatokról volt szó.

A nemzeti hírügynökség úgy tudja: a megbeszélésen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök és Kóka János, az SZDSZ elnöke is részt vett.

Horn Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal koalíciós egyeztetésért felelős szabaddemokrata államtitkára a találkozó után annyit mondott: az évkezdő munkaértekezleten az egészségbiztosítási törvény is szóba került, de - mint mondta - ez nem egy konfliktusmegoldó vagy konfliktuskereső megbeszélés volt.

A távirati iroda információi szerint arról nem állapodtak meg, hogy milyen tartalmú módosító indítványt nyújtanak be az egészségbiztosítási törvényhez, mielőtt arról februárban újra tárgyal az Országgyűlés. Az új egészségbiztosítási rendszernek a koalíciós megállapodás melléklete értelmében 2009. január 1-jétől kell működnie.