Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pofon a parkolótársaságnak: még képpel sem tudott bizonyítani a bíróságon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem bizonyító erejű az a dokumentum, amelyet a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás küld azon autósoknak, akiket a parkolási díj megfizetésének elmulasztása miatt beperelnek - ezt állapította meg jogerős ítéletében a bíróság. Bíró Ádám ügyvéd az InfoRádiónak azt mondta: ezek az adatlapok nem bizonyítják, hogy az autóval a társaság által megjelölt helyen és időben parkoltak.

Bizonyítottság hiányában elutasította a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás keresetét a bíróság azon autósok ellen, akiket a parkolási díj megfizetésének elmulasztása miatt pereltek be - közölte Bíró Ádám ügyvéd az InfoRádióval.

Az ügyvéd kifejtette: a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás perelte be az ügyfeleit, azt állítva, hogy több alkalommal parkoltak érvényes parkolójegy nélkül.

A társulás állításai alátámasztására az általa rendszeresített adatlapokat csatolta be, amelyek rögzítik egy adott parkolási eseménnyel kapcsolatosan a gépjármű típusát, az üzembentartó címét, a parkolás helyét és idejét - emelte ki Bíró Ádám.

A bíróság jogerős ítélete szerint az adatlap önmagában további bizonyíték nélkül az adatbevitel ellenőrizhetetlensége miatt nem alkalmas annak kétséget kizáró bizonyítására, hogy ezek az adatok megfelelnek a valóságnak.

A parkolási társulás bizonyítékként fényképet is csatolt be, ám az ügy pikantériája, hogy a fényképen szereplő dátum és idő megelőzte az adott parkolási esemény vonatkozásában megváltott parkolójegy lejáratai dátumát - közölte Bíró Ádám

Az ügyvéd hozzátette: amikor rákérdezett az időpont eltérésre, azt a választ kapta, hogy a fényképezőgép nincs hitelesítve, ezért eltérhet a valós időtől a fényképezőgép által a képre nyomtatott idő.

Hanganyag: Németh Zoltán