Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem lesz több gyanúsított Zuschlag ügyben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb három embert gyanúsított meg az ügyészség a Zuschlag János és társai ellen folyó büntetőeljárásban, így már 14-re emelkedett a gyanúsítottak száma. A Bács-Kiskun megyei Főügyészség helyettes vezetője egyelőre nem nevezhette meg a gyanúsítottakat, annyit viszont elárult, hogy bűnsegédlettel gyanúsítják őket.

Bűnsegédi magatartást tanúsított az a három személy, akiket tegnap hallgatott ki az ügyészség - mondta el az InfoRádiónak Szabó Ferenc. A Bács-Kiskun megyei Főügyészség helyettes vezetője ennél sokkal többet nem tudott elmondani, hiszen folyamatban lévő nyomozásról van szó.

Annyit azonban elárult, hogy a három érintett egyike sem tett vallomást, és közülük ketten panaszt jelentettek be a gyanúsítás közlés ellen - erről a legfőbb ügyészség dönt majd.

Szabó Ferenc hozzátette: a három gyanúsított egyike sem politikus. "Nagy valószínűséggel - hacsak valami váratlan fordulat nem történik - nem lesz több gyanúsított a Zuschlag ügyben" - jelentette ki a megyei ügyészség helyettes vezetője.

Szabó Ferenc azt egyelőre szintén nem tudta megmondani, meghosszabítják-e Zuschlag János január 21-én lejáró letartóztatását. A politikus továbbra sem tett vallomást - árulta el.

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja.

A volt politikus és társai ellen azért indult eljárás, mert a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását szabálytalanul használták fel.

Hanganyag: Kálló Izabella