Kormányzati negyed: "Sokat akart a szarka"

Infostart
2008. január 8. 20:26
Az ellenzék mellett a kormánypártok is helyeselték a kormányzati negyed beruházásának megállításáról szóló döntést.

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint nem az a hír, hogy nem épül fel a kormányzati negyed, hanem az, hogy "a szociális válság kellős közepén nem épül 142 milliárd forintból egy olyan épületkomplexum, amely csakis a szociális válságot okozó kormány kényelmét hivatott szolgálni".

Szíjjártó Péter úgy fogalmazott: a hír az, hogy a kormány elköltött a semmire 632 millió forintot.

Bölcs döntéstől a helyesig

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, koalíciós államtitkár bölcs döntésnek nevezte a beruházás megállítására vonatkozó kormánykabinet döntést.

A budapesti főpolgármester-helyettes viszont úgy vélte, a vegyes funkciójú beépítés jót tett volna a Nyugati pályaudvar környékének; éppen a komplexitása miatt támogatta a főváros vezetése a beruházást. Ikvai-Szabó Imre az MTI-nek azt mondta, "sokat akart a szarka, s nem bírta a farka". Az InfoRádiónak nyilatkozva pedig már a lehetséges jövőről is beszélt.

"Kár, hogy nem került hullámsírba a kormány kalózhajója"

Az MSZP parlamenti frakciója szerint helyes döntést hozott a kabinet a kormányzati negyed beruházás megállításával. Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes az MTI-nek azt nyilatkozta: a szocialista párt képviselőcsoportja szerint a kormányzati negyed ötlete helyes volt, és a megváltozott körülmények között a kormány döntése is helyes.

Az MDF frakcióvezetője a kormányzati negyed felfüggesztését tipikus példájának tartja az átgondolatlan, s így zátonyra futó kormányzati ötletelésnek. Herényi Károly közölte: kérdés, hogy a kormányzat választási ígéreteinek legalább negyedét teljesíteni tudja-e 2010-ig, vagy minden a kormányzati negyed sorsára jut majd.

A KDNP sajnálatát fejezte ki, hogy "nem merült hullámsírba a kormány kalózhajója", így továbbra is az adófizetők pénzét rabolja. Halász Zsuzsa szóvivő szerint elveszett az arra vonatkozó remény is, hogy a kormány végre az emberek mindennapi gondjaival is elkezdjen foglalkozni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást