Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bajnai kemény ítélete: \"A csillogás vonzza a döglegyeket\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az uniós fejlesztésekért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint lebuknak és börtönbe kerülnek a brüsszeli pénzügyi forrásokkal visszaélők. Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel összefüggésben már jelenleg is szigorúbb szabályok érvényesülnek Magyarországon, mint más EU-tagállamokban.

Bajnai Gordon szerint nem lehet megakadályozni, hogy valaki szélhámoskodni próbáljon meg ott, ahol ennyi pénz mozdul meg.

Ez így van Európában mindenhol. Ez a csillogás vonzza a döglegyeket is. Az elmúlt hónapokban azonban tapasztalható volt, hogy mindent megteszünk azért, hogy utolérjük őket - tette hozzá.

A miniszter elmondta, hogy nagyjából 180 bejelentés érkezett be eddig az AntiLop portálra.

Harminc körüli esetben komoly vizsgálat indult, van olyan ügy, amelyben már a büntetőfeljelentésig jutottunk - tette hozzá.

Azt szeretném, ha mindenki, aki rossz szándékkal töri a fejét az uniós pénzekhez való hozzáférésen, tudná: ehhez legalább két ember kell, és ettől kezdve megvan a kockázata annak, hogy le fog bukni és börtönbe fogjuk csukni - közölte a politikus.

Nem szeretném, ha az ország hitét ilyen gazemberek elvennék - jelentette ki Bajnai Gordon.

Mi jóval szigorúbb szabályokat érvényesítünk, mint amilyeneket az Európai Unió elvár - tette hozzá.

Nincs határidő

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint a 4-es metró körüli problémák bizonyos szempontból az egész országra jellemzők: hosszú távú projekteket nem tudnak megtervezni és menedzselni.

Bajnai Gordon azt mondta: Brüsszel akkor kezd el foglalkozni a fővárosi beruházással, amikor Budapest benyújtja a pályázatát.

Erre nincsen határidő - tette hozzá. A miniszter emlékeztetett arra, hogy mindenkor a projektgazda feladata a jó tervek elkészítése, a metró esetében így a fővárosé a felelősség.

Új problémák vannak, várom a főváros javaslatát - mondta Bajnai Gordon az InfoRádióban.