"A kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől"

Infostart
2008. január 8. 16:33
A Fidesz szerint 2008 a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára. Iván László, az ellenzéki párt parlamenti képviselője az InfoRádiónak azt mondta: a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe belépők számára 8 százalékkal kevesebb lesz a járandóság összege, mivel változik a számítás módszere.

A Fidesz szerint a 2008-as év a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára is, hiszen a kormány intézkedései miatt csökkennek a nyugdíjak - hangsúlyozta Iván László, a Fidesz szakpolitikusa.

A politikus az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetőjének bejelentésére reagált, miszerint az idén átlagosan 3600 forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Iván László szerint ez átlagszám, a valós helyzet azonban az, hogy a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe 2008-ban belépők számára mintegy 8 százalékkal csökken a járandóság összege, miután másfajta módszerrel - ahogy fogalmazott: "ámítástechnikai" módszerrel - állapítják meg a nyugdíjat.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy a munkát vállaló nyugdíjasoktól a minimálbér 12-szeresének elérése után megvonják a nyugdíjat.

Iván László kijelentette: a kormányt óriási felelősség terheli, amiért nem becsüli az életkort, a szegénységet, és semmibe veszi a nyugdíjasok sorsát.

A politikus szerint ebben az évben a kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől, azok után, hogy tavaly egyet már elvett a konvergenciaprogram megszorításai miatt.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást