eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla

Érdemes alaposan meggondolni a leválást a távhőszolgáltatásról

Az idei panelpályázatok elbírálásakor már nem élvez feltétlen védelmet a távfűtés. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bizonyos átalakítások megvalósítása esetén a lakóközösségek leválhatnak a távhőszolgáltatásról - mondta el az InfoRádiónak az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium lakásügyi titkárság-vezetője. Csider László a jövőben több leváló épületre számít, de hangsúlyozza: a döntés meghozatala előtt számos szempontot érdemes mérlegelni.

A korábbi panelpályázatokkal eltérően az idén már támogatható a leválás a távhőszolgáltatásról, tehát ha egy társasház úgy dönt, hogy maga akarja kialakítani a fűtési rendszerét, ezt megteheti - legalábbis a mi pályázatainkban erre támogatást kaphat - mondta az InfoRádiónak Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium lakásügyi titkárság-vezetője.

Feltétel azonban az is, hogy az új megoldás energiamegtakarítással járjon - tette hozzá Csider László, aki elmondta azt is, hogy érkezett sok ilyen igény, és érdemes is a kérdést előbb végiggondolni, mert a fűtés rendkívül nagy kockázatú ágazat. Kérdéses például, hogy ki fogja megjavítani, felújítani a rendszert, ha valami baj történik.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×