A Fidesz véget vetne a kormányzati pazarlásnak

Infostart
2008. január 7. 13:31
A Fidesz szerint a kormány túl sokat költ haszontalan tanulmányokra. Balsai István, az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának fideszes tagja azt mondta: be kell fejezni a kormányzati pazarlást.

Véget kell vetni a kormányzati pocsékolásnak, mondta Balsai István, az Országgyűlés Alkotmányügyi Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának fideszes tagja.

A politikus sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Kommunikációs Államtitkársága az elmúlt évben 118 millió forintot költött különböző tanulmányokra.

Balsai István elmondta, a közbeszerzési törvény alapján a tanulmányok elkészítésére 25 millió forintig nem kell közbeszerzési pályázatot kiírni. Hozzátette, a Miniszterelnöki Hivatal által megrendelt elemzések zöme egyenként körülbelül 10 millió forintba került.

A legdrágább tanulmány 30 millió forint volt, ezt a Tárki készítette.

A politikus cáfolva Budai Bernadett kormányszóvivő korábbi nyilatkozatát, miszerint értékes tanulmányokról van szó, példaként említett egy 6 millió forintos, regionalizációról szóló munkát, amelyet egy targoncákkal foglalkozó cég készített.

Balsai István azt is kifogásolta, hogy az egyik tanulmányt a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz közel álló Honti Páltól rendelték. Balsai István szerint túl sokan dolgoznak a kommunikációs államtitkárságon, ahol a kezdő fizetés is 900.000 és 1 millió forint között van.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást