eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kormányzati negyed - lesz, vagy mégsem?

A Népszabadság szerint a kormányzati negyed megépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázat eredménytelenül zárul a január 16-i határidőre, a kabinet ugyanis 2010-re akarja halasztani a projektet. A kormányszóvivő szerint viszont minden a terv szerint halad, a kabinet a jövő héten megvizsgálja az egyetlen érvényben lévő pályázatot.

A Népszabadság azt írta, 2010-re halasztja a kabinet a Nyugati pályaudvar mögé tervezett kormányzati negyed megépítését. A lap szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az épületegyüttes megépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánítja a január 16-án.

A kormány decemberben foglalkozott vele utoljára

A kormány még az év végén kihirdette volna a győztest, a két versenyben maradt konzorcium közül azonban a Wallis az utolsó pillanatban visszalépett, a kabinet pedig úgy döntött, bekéri az egyedül talpon maradt KÉSZ Közép-Európai Építész Kft. pályázati anyagát - mondta az InfoRádiónak Budai Bernadett kormányszóvivő.

"A kabinet december közepén tekintett utoljára a projektre, és a jövő hét elején ezt ismét megteszi annak érdekében, hogy meg tudja vizsgálni, hogy is áll ez a projekt, mit kell még tenni. Meg kell nézni azt az egyetlen benyújtott pályázatot is, amit december 29-én nyilvánosságra hoztak, hogy milyen ez a pályázat, megfelel-e mindenben az elvárási kritériumoknak, és azután lehet erről döntést hozni" - hangsúlyozta a szóvivő.

A Népszabadság viszont úgy látja, nem lesz döntés, a kérdés már csak az, hogy hogyan jelentsék be, hogy vége a projektnek. Politikai akarat híján valószínűleg nem ír ki új pályázatot a kormány - írja a lap.

A Fidesz elszámolást követel


A Fidesz mindeközben követeli, hogy a kormány számoljon el azzal, hogy hány százmillió forintot költött el a kormányzati negyed előkészítésére. Szijjártó Péter szóvivő közleményében azt írta, a projekt és annak bukása tökéletesen bizonyítja a kormány szociális érzéketlenségét és alkalmatlanságát.

Daróczi Dávid kormányszóvivő minderre úgy reagált, hogy továbbra is az eredeti tervek szerint halad a kormányzati negyed építése, az eddigi költségek pedig nem jelentettek plusz terhet a lakosságnak.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×