Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kormányzati negyed - lesz, vagy mégsem?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság szerint a kormányzati negyed megépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázat eredménytelenül zárul a január 16-i határidőre, a kabinet ugyanis 2010-re akarja halasztani a projektet. A kormányszóvivő szerint viszont minden a terv szerint halad, a kabinet a jövő héten megvizsgálja az egyetlen érvényben lévő pályázatot.

A Népszabadság azt írta, 2010-re halasztja a kabinet a Nyugati pályaudvar mögé tervezett kormányzati negyed megépítését. A lap szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az épületegyüttes megépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánítja a január 16-án.

A kormány decemberben foglalkozott vele utoljára

A kormány még az év végén kihirdette volna a győztest, a két versenyben maradt konzorcium közül azonban a Wallis az utolsó pillanatban visszalépett, a kabinet pedig úgy döntött, bekéri az egyedül talpon maradt KÉSZ Közép-Európai Építész Kft. pályázati anyagát - mondta az InfoRádiónak Budai Bernadett kormányszóvivő.

"A kabinet december közepén tekintett utoljára a projektre, és a jövő hét elején ezt ismét megteszi annak érdekében, hogy meg tudja vizsgálni, hogy is áll ez a projekt, mit kell még tenni. Meg kell nézni azt az egyetlen benyújtott pályázatot is, amit december 29-én nyilvánosságra hoztak, hogy milyen ez a pályázat, megfelel-e mindenben az elvárási kritériumoknak, és azután lehet erről döntést hozni" - hangsúlyozta a szóvivő.

A Népszabadság viszont úgy látja, nem lesz döntés, a kérdés már csak az, hogy hogyan jelentsék be, hogy vége a projektnek. Politikai akarat híján valószínűleg nem ír ki új pályázatot a kormány - írja a lap.

A Fidesz elszámolást követel


A Fidesz mindeközben követeli, hogy a kormány számoljon el azzal, hogy hány százmillió forintot költött el a kormányzati negyed előkészítésére. Szijjártó Péter szóvivő közleményében azt írta, a projekt és annak bukása tökéletesen bizonyítja a kormány szociális érzéketlenségét és alkalmatlanságát.

Daróczi Dávid kormányszóvivő minderre úgy reagált, hogy továbbra is az eredeti tervek szerint halad a kormányzati negyed építése, az eddigi költségek pedig nem jelentettek plusz terhet a lakosságnak.

Hanganyag: Nagy Tamás