Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Interneten beszerezhető anyaggal kábítják el a lányokat a bulikon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendszeresen előfordul, hogy fiatal lányok keresik fel a toxikológiát, mert valamilyen kábítószert kevertek az italukba, és nem emlékeznek az előző éjszaka történtekre. Zacher Gábor toxikológus elmondta: szilveszter óta hárman keresték fel a Péterfy Sándor Utcai Kórházat ilyen problémával.

Több lány is kellemetlen emlékekkel kezdte az idei évet, azt követően, hogy a szilveszteri buliban feltehetően valamilyen kábítószert kevertek az italába. A lányoknál, az ital elfogyasztása után negyed órával "filmszakadás" volt, csak reggel találták meg őket, hiányos öltözetben.

Ezek a lányok sajnos csak az eset után 30-40 órával keresték fel a toxikológiát, akkor, amikor a teljes eszméletvesztést okozó anyag már kiürült a szervezetükből - mondta Zacher Gábor.

Hozzátette: ennyi idő után már a spermiumok is elpusztulnak, így az sem bizonyítható, hogy megerőszakolták-e őket.

Az érintettek valószínűleg gamma-hidroxi-vajsavat kaptak az italukba. Egy színtelen, szagtalan, íztelen anyagot, amelyet az egészségügyben is használnak, a gyermek-aneszteziológiában.

A toxikológus szerint a használat anyagok valószínűleg nem az egészségügyi ellátórendszerből kerültek az utcára, hiszen azokkal az orvosoknak pontosan el kell számolniuk.

Egy előanyaga azonban az interneten is beszerezhető - mondta Zacher Gábor. Ez 10-12 óra után nyom nélkül kiürül a szervezetből, így általában, mire kórházba kerülnek az érintettek, már nem állapítható meg a jelenléte.