Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Gyurcsány Ferenc trónfosztása még jóval arrébb van\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenleg elmozdíthatatlan, még ha gyengült is a pozíciója. Ezt Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Tamás Ervin, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MSZP nagyon sokféle baloldali irányzatot tömörítő párt, tehát kívülről nem igazán lehet belelátni abba, mennyire valós és mély Gyurcsány Ferenc támogatottsága - vélekedett Gazsó L. Ferenc.

A Magyar Hírlap főszerkesztője szerint azzal, hogy a pártelnökké választották Gyurcsány Ferencet, a pozícióját is megerősítették: a belső demokratikus szabályok szerint elmozdítani, leváltani meglehetősen nehéz.

Gyurcsány Ferenc politikai támogatottságát illetően Tamás Ervin úgy vélekedett: a kormányfő megkérdőjelezhetetlensége valóban megszűnt, de a támogatottsága egy ideig még meglesz. Más a "folyosói MSZP", más a politológusokkal való párbeszéd és megint más a kemény politika - állítja a Népszabadság főszerkesztő-helyettese, aki szerint ez azzal is jár, hogy sok esetben nem az MSZP reformját igazította Gyurcsány Ferenc önmagához, hanem a kormányfő lett a párt foglya.

Gyurcsány Ferencet bizonyos kérdések eldőlte előtt olyan kompromisszumokba kényszerítik, amelyek a saját felfogását, politikai gondolatait megkérdőjelezik, illetve ennek a hitelét rombolják.

Azt, hogy ez az erózió milyen eredményhez vezet az idén, azt nehéz megmondani, de Gyurcsány Ferenc trónfosztása még jóval arrébb van - tette hozzá Tamás Ervin.

Hanganyag: Mong Attila