eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma

Visszajelzésre kéri az APEH-et a KDNP

A KDNP azt szeretné, ha a jövőben az APEH visszajelzést küldene az adózóknak egyszázalékos felajánlásukról.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: szükség esetén törvénymódosítást javasolnak az ügyben.

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy jelenleg az adóhatóság sem az adózókat, sem a civil szervezeteket, egyházakat nem tájékoztatja a felajánlások megérkezéséről.

A politikus hozzátette: évente másfél millió ember juttatja el egyszázalékos felajánlását civil szervezeteknek és hétszázezren az egyházaknak.

Tavaly márciusban az MDF is azt szorgalmazta, hogy az adózók kapjanak értesítést az APEH-től arról, hogy melyik civil szervezetnek, mekkora összeget juttattak egyszázalékos felajánlásukkal.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×