Tűzoltók drámai napja: súlyos égési sérülés és karambol - képgaléria

Infostart
2008. január 4. 09:37
Súlyosan megsérült pénteken egy lapszabászati üzemben keletkezett tűz oltása közben egy tűzoltó, amikor az arcára csöpögött a tetőről a kályhacsövet összeforrasztó anyag. A helyszínre vonulás közben ráadásul egy tűzoltóautó a Nagy Lajos király útja és a Csömöri út sarkán egy személyautóval karambolozott.

Súlyosan megsérült egy tűzoltó pénteken egy lapszabászati üzemben keletkezett tűz oltása közben Budapesten. A tűz egy XIV. kerületi Tahi utcai ipartelepen található, 25x25 négyzetméteres alapterületű üzemben keletkezett, ahol a faforgáccsal üzemelő kazán füstcsöve meggyújtotta az épület tetőszerkezetét - mondta el a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban.

Molnár Péter szerint a tűz átterjedt a tetőre, a tűzoltók végül két vízsugárral eloltották a tüzet. Eközben egy tűzoltó súlyosan megsérült, amikor az arcára csöpögött az alumínium kályhacsövet összeforrasztó, a tűzben megolvadt forrasztóanyag.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a tűzhöz vonulás közben az egyik tűzoltóautó a Nagy Lajos király útja és a Csömöri út sarkán egy személyautóval karambolozott.

Papp Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a balesetről a távirati irodának elmondta: a tűzoltóautó az Örs vezér tere felől érkezett, megkülönböztető jelzést használva, a személyautó pedig a Csömöri úton a Thököly út felől a Hungária körút irányába tartott. A balesetben a személyautó vezetője súlyos fejsérülést szenvedett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást