eur:
395.06
usd:
371.79
bux:
66369.65
2024. április 16. kedd Csongor

Jövő héten már gyűjtik a leharcolt karácsonyfákat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. azt kéri, hogy a kiselejtezett karácsonyfákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyeken rakja le, vagy, ha az túl messze van, tegye a szeméttartály mellé - mondta el az InfoRádióban a cég helyettes szóvivője.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője közölte: az emberek általában január 6-a, vízkereszt után kezdik el a karácsonyfák leszedését és kidobását, ezért a társaság jövő héttől kezdve ingyen begyűjti és megsemmisíti azokat.

A cég arra kéri a fővárosiakat, hogy a fenyőfákat tegyék a hulladékgyűjtő tartályok mellé, vagy vigyék a közel 260 kijelölt gyűjtőhely valamelyikére - mondta el Horváth László az InfoRádióban. Utóbbiak elhelyezkedéséről - kerületi bontásban - mindenki tájékozódhat a társaság honlapjának megfelelő részén.

Az FKF Zrt. helyettes szóvivője hozzátette: ha valaki a kuka mellé teszi ki a fenyőfát, és az nagyon vastag törzsű vagy magas, akkor nem a szokásos hulladékgyűjtő autóval, hanem egy másik járművel viszik el.

Horváth László szólt arról is, hogy a fenyőfák gyantatartalmuk miatt nem alkalmasak komposztálásra, ezért azokat feldarabolás után elégetik.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×