Fidesz: Kákosy mondjon le!

InfoRádió / MTI
2008. január 4. 16:02
Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter lemondását követeli a Fidesz, mivel a párt szerint őt terheli a politikai felelősség amiatt, hogy szerdán több vonalon nem indultak el az elővárosi vonatok.

Az ellenzéki párt szakpolitikusa kijelentette: nem lehet az SZDSZ ideológiája szerint irányítani egy olyan intézményrendszert, mint a magyar vasutak.

Fónagy János úgy fogalmazott, hogy az új év második napján történtekért a politikai felelősség a gazdasági és közlekedési minisztert terheli, akinek ezért le kellene mondania, akkor is, ha csak néhány hete van hivatalban, és nem ő idézte elő a történteket.

A január 2-án történteket nem egyszerű menetrendi hibának tartjuk. Arról van szó, hogy a politikai felelősséget kell vállalni a szakmai csődért - mondta a fideszes képviselő.

A liberálisok szerint a korszerűtlen és pazarló közlekedési rendszerek átalakításáért tenni kell, ezért folyik a vasúti közlekedés reformja - írta közleményében az SZDSZ.

A párt szerint Kákosy Csaba a vasút utasbarát átalakítása szellemében teszi dolgát, az SZDSZ a közlekedési tárca teljesítményére büszke, a minisztert és a reformok befejezését teljes mértékben támogatja.