Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Estig marad a káosz a Váci úton - képek a ledőlt bőrgyárról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óriási a dugó a Váci út újpesti szakaszán, ahol a Zsilip utcánál rádőlt a bontás alatt álló bőrgyár fala az úttestre. Az utat mindkét irányba teljes szélességében lezárták, a forgalmat rendőrök terelik el. A lezárást leghamarabb péntek este 8 órakor oldhatják fel, de elképzelhető, hogy több napig is fennmarad.

Óriási dugó alakult ki pénteken reggeltől Budapesten a Váci út újpesti szakaszán, ahol a bontás alatt álló volt bőrgyár épületének egyik fala az útra dőlt.

Emiatt a Zsilip utcánál a teljes szakaszt mindkét irányban le kellett zárni, a forgalmat elterelik - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrség pénteken délben bejelentette, hogy az érintett szakasz előreláthatóan este 8 óráig le lesz zárva.

Sass Oszkár ugyanakkor elképzelhetőnek nevezte, hogy a bontás több napig is eltart, és egészen addig lezárva kell tartani a Váci utat. A BRFK sajtóügyeletese szerint azonban a hétvégén nem kell nagyobb torlódásra számítani a környéken.

A baleset hajnali öt órakor történt - írja az Index. A portál helyszíni munkatársa szerint a napok óta bontott épületnél a dolgozók éppen hozzákezdtek volna napi munkájukhoz.

Ekkor érkezett a rendőrség, mert a környék lakói panaszt tettek a korai nagy zaj miatt.


Rádőlt a bőrgyár a Váci útra
(fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

Az omlás ebben a pillanatban történt. Egy falszakasz a korábbi napok munkálatai miatt megadta magát. Szerencsére a járdát lezárták a tervezett bontás miatt, így senki sem sérült meg.

A helyzetet nehezíti, hogy a terelőút csak kétszer egy sávos, így óriási a torlódás.

A rendőrség tájékoztatása szerint az újpesti önkormányzat statikusa vizsgálta az épületet, és úgy döntött, hogy egészen
le kell bontani.

Hanganyag: Kálló Izabella