Óriási lehetőség lenne Magyarország számára egy MotoGP-futam

Infostart
2008. január 3. 13:22
Nem a sportkasszából finanszírozná a magyar állam egy itthon megrendezendő gyorsaságimotoros-világbajnokság jogdíjait. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta: turisztikai, országpromóciós lehetőséget látnak a grand prix-ban, amelyről tárgyalnak a jogtulajdonosokkal.

Nemcsak nagy sportesemény, hanem óriási promóciós, turisztikai lehetőség lenne, ha Magyarország gyorsaságimotoros-világbajnoki futamot rendezhetne - mondta az InfoRádiónak az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Ujhelyi István közölte: nem a sportkasszából finanszíroznák egy esetleges MotoGP-futam jogdíjait, ahogyan a Formula 1-es nagydíjét sem.

Már tanulmány is készült arról, milyen gazdasági hatása lenne egy ilyen jelentős motorversenynek: a szálláshelyeket, a vendéglátást, az üzemanyag- és az élelmiszerfogyasztást figyelembe véve óriási lehetőség lenne Magyarország számára, ha tízezrek érkeznének a futamra - tette hozzá az államtitkár.

A nyereségességről szólva Ujhelyi István elmondta: a Formula 1-es futamot egy állami cég szervezi, amelynek nem a nyereségre kell törekednie, hanem arra, hogy kijöjjön a rendezésre szánt összegből.

A nyereség nem ennél a cégnél, hanem a turisztikai vendéglátóknál, a szolgáltatóknál keletkezik, azaz a magyar állam nagy kasszájában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást