Csintalan-ügy: DNS-mintákat vizsgálnak a rendőrök

Infostart
2008. január 3. 11:56
Továbbra is szakértői véleményeket vár a rendőrség Csintalan Sándor volt szocialista politikus megtámadásának ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az ügyben kaptak néhány bejelentést, de olyan adatok még nincsenek, amelyek alapján az elkövetőket azonosítani lehetne. A Hír Televízió munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, december elején támadták meg egy mélygarázsban.

Jelenleg szakértők értékelik azokat a nyomokat, amelyeket a nyomozók a Csintalan Sándor elleni támadás után rögzítettek a helyszínen, emellett továbbra is tanúkat keresnek, és folyik az adatgyűjtés - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak.

Tafferner Éva közölte: az országos rendőrfőkapitány 5 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a támadás ügyében, mindeddig azonban csupán néhány bejelentés érkezett a rendőrséghez.

Az információkat ellenőrizték a nyomozók, olyan adatokat azonban nem találtak, amelyek alapján azonosíthatók lennének a támadók.

A BRFK továbbra is várja azok hívását, akik valamilyen információval rendelkeznek a televíziós műsorvezető támadóival kapcsolatban - tette hozzá a szóvivő.

A rendőrök a támadás helyszínén DNS-nyomokat is találtak, ezeket is szakértő vizsgálja - mondta Tafferner Éva.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást