Az egészségügyi határérték alá csökkent a légszennyezettség

Infostart
2008. január 3. 11:41
Az ország egész területén az egészségügyi határérték alá csökkent a levegő szennyezettsége - mondta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Bibók Zsuzsanna közölte: a magas porszennyezettség hosszabb távon fejti ki káros hatását.

A levegő minősége jelentősen javult az ünnepek előttihez képest, így jelenleg a porszennyezettség Budapesten sehol nem éri el az egészségügyi határértéket - mondta az InfoRádiónak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese.

Bibók Zsuzsanna kiemelte: jelenleg egy fővárosi állomásnál közelíti meg az egészségügyi határértéket a porszennyezettség, míg az egyéb szennyezőket tekintve mindenhol kitűnő a levegő minősége.

A főosztályvezető-helyettes közölte: a Kárpát-medencében már 2-3 napja nincs komolyabb gond a levegő minőségével.

Az aktuális légszennyezettségi adatokról tájékoztató térképeket megnézheti az Időkép honlapjára kattintva.

Az adatokból az derül ki, hogy Budapesten valóban javult a helyzet, de a Dunántúl nagy részén szennyezett vagy erősen szennyezett a levegő.

Bibók Zsuzsanna elismerte, hogy december 29-én leállt a minisztérium rendszere, mert meghibásodott a KVVM szervere, de az adatokat továbbította a rendszer, így figyelték azokat.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese hangsúlyozta: a magas porszennyezettség hosszabb távon fejti ki káros hatását és okoz allergiás megbetegedéseket.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást