eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rengeteg kutya szökött el hazulról az óév utolsó napján

Eddig körülbelül húsz kutyát fogtak be az ebrendészek a fővárosban. A szilveszteri petárdázások miatt sok állat elszökött otthonról. Az Illatos úti ebtelep vezetője az InfoRádióban elmondta: sok sérült kutya került be hozzájuk. Az állatokért azonban folyamatosan jelentkeznek a gazdik.

Az Illatos úti ebtelepre december 31-e óta már csaknem húsz kutya került be: az elcsatangolt ebekért az intézmény eb-befogói mennek el - mondta az InfoRádiónak Kozma Tamás.

A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepének vezetője hozzátette: a legtöbb kutya sérülten kerül hozzájuk, hiszen azok, a petárdák, tűzijátékok hangjaitól megrémülve átmásznak a kerítéseken, így szakításos sérüléseket szereznek, sokukat pedig el is gázolják.

A telepre bekerült kutyák után telefonon és az interneten is lehet érdeklődni: a szervezet honlapjára minden befogott kutya képe felkerül - közölte Kozma Tamás.

Nem könnyű megállapítani a kutya gazdájának kilétét, hiszen a legtöbb kutya még nincs microchippel megjelölve, pedig ennek segítségével gyorsan kiderülne, kitől szökött meg az állat - mondta az Illatos úti telep vezetője.

Január első napjaiban hatszor-hétszer több kutya kerül be a telepre, mint más időszakokban - fűzte hozzá Kozma Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×