eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem történtek katasztrófák szilveszterkor

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.

Nyugodtan telt a szilveszter éjszaka a fővárosban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor az InfoRádióban elmondta: az elmúlt 24 órában 111 riasztásuk volt, részben közlekedési balestekhez, részben tűzesetekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos.

A balesetekben tizenegyen sérültek meg. A fővárosban két lakástűzhöz és két kisebb tűzijáték-balesethez hívták a tűzoltókat. A szóvivő hozzátette: a havazás ellenére valamennyi út járható, és elzárt település sincs az országban.

Dobson Tibor szólt arról is, hogy a hosszú hétvégén eddig összesen mintegy 300 riasztást kaptak: négy haláleset történt és 29-en sérültek meg közlekedési balesetekben.

2007-ben 70 ezer esethez hívták őket

A 2007-es évet értékelve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: tavaly mintegy 70 ezer esethez hívták a tűzoltókat országszerte.

Dobson Tibor közölte: 27 ezer esetben műszaki mentéshez, 32 ezer alkalommal tűz oltásához vonultak ki a szakemberek. A szóvivő kiemelte, hogy több mint 10 ezer téves riasztás volt.

Dobson Tibor hangsúlyozta: a hivatásos tűzoltóságoknál 3 és fél milliárd forint értékben valósult meg technikai fejlesztés tavaly, és kettővel nőtt az önkéntes tűzoltóságok száma is, jelenleg 65 ilyen működik az országban. Emellett 650 tűzoltó-egyesület is segíti a tűzoltóság munkáját.

Több pénz jut idén

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szólt arról is, hogy a tűzoltóságok az idén 35 és fél milliárd forintból gazdálkodhatnak, ami 2 milliárd forinttal több, mint 2007-ben.

A polgári védelmi szervezetek az idén uniós forrásból 720 millió forintot költhetnek árvízi védelemre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×